Küld tovább

Partrendezés az Adona patakon

Kedd , 17 Május 2011, 14:43

PDF - Partrendezés az Adona patakon Nyomtasd ki - Partrendezés az Adona patakon Küld tovább - Partrendezés az Adona patakon
Partrendezés az Adona patakon

 Ilie Bolojan polgármester és Pásztor Sándor a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezetője május 17-én sajtótájékoztató keretén belül mutatták be az Adona patak partján zajló munkálatokat.

"Két hónappal ezelőtt, a Körösök Vízügyi Igazgatósága protokollumot kötött a nagyváradi Polgármesteri Hivatallal. A protokollumban az Adona patak partjának rendezésére vonatkozó megegyezés is szerepelt, amely a megyeszékhely egyik fontos problémájára jelent megoldást, hiszen ennek a pataknak a környéke jelentős a város köztisztaságának szempontjából. Az Adona patak partjának rendezése által két fontos szempont valósulhat meg: csökkenthetjük az árhullámokat a patak vizén, illetve a környék ökológiai problémáira is megoldást találunk." - jelentette ki Pásztor Sándor.

A megállapodás alapján a Körösök Vízügyi Igazgatósága egy gátat épít majd az Adona patakon, amely csökkenti az árhullámokat, a patak első szakaszán pedig egy nyitott csatorna lesz.

A patak partján jelenleg is munkálatok zajlanak, az itt kialakítandó területen az önkormányzat zöldövezeteket, játszótereket valamint parkolókat alakít majd ki.

"A befektetés összértéke 11,4 millió lej, amelynek 80 %-át Európai Uniós támogatásból finanszírozzuk" - ismertette Pásztor.

Miután a Körösök Vizügyi Igazgatósága befejezi a patak medrében illetve a patak partján eszközölt munkálatokat, az önkormányzat elkezdi a területrendezést, amely 3 szakaszban fog megvalósulni.

Az önkormányzat, a Meiului és Leonardo da Vinci utcák közötti szakaszon megközelítőleg 500 parkolóhelyeket alakíttat ki a hozzájuk tartozó esővízelvezető csatornák és a közvilágítási rendszer mellett.

"Azt követően, hogy a Helyi tanács tagjai jóváhagyták a megvalósíthatósági tanulmányt, elkészítjük a partrendezés műszaki tervét és elkezdjük a közbeszerzési eljárásokat. Reméljük, hogy ez év őszén elkezdődhetnek a munkálatok, jövő ősszel pedig a környéket átadhatjuk az itt élő lakosoknak" - jelentette ki Ilie Bolojan polgármester.


Fénykép album - Partrendezés az Adona patakon

Nagyvaradi utcak nyilvantartasai