Trimite unui prieten

Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței

Luni , 23 Noiembrie 2020, 17:34

Exportă PDF - Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței Tipărește pagina - Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței Trimite unui prieten - Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței
Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței

Primarul Florin Birta a susținut azi, 23 noiembrie, o declarație de presă cu privire la rezultatele sondajului online, lansat de Primăria Oradea pentru a consulta orădenii cu privire la cele șase proiecte de amenajare a Piațetei Independenței.

Sondajul a început în data de 2 noiembrie, s-a întins pe o perioadă de trei săptămâni, finalizându-se duminică noaptea, 22 noiembrie, la ora 24:00. Orădenii și-au exprimat votul până la finalul perioadei de votare într-un număr de 9.401 de persoane.

Cele șase proiecte de amenajare a Piațetei Independenței, care au fost supuse votării, au fost alese de către o comisie internațională formată din arhitecți și urbaniști, care au jurizat concursul de soluții organizat de către Primăria Oradea în vara acestui an.

Remintim că votul s-a desfășurat pe site-ul www.oradea.ro și a fost un vot sigur, adică s-a putut vota doar pe bază de CNP, număr de telefon sau adresă de e-mail, putând vota doar persoanele care au domiciliul în municipiul Oradea.

"Doresc să mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat și ați votat proiectul pe care l-ați preferat a fi implementat în zona de deasupra parcării subterane din str. Independenței. În urma votului d-voastră, clasamentul arată în felul următor: câștigătorul acestei consultări este Proiectul Muun Concept A.B, care a adunat 3.553 de voturi, pe locul 2 se află Proiectul Atelier Schmidt cu 3.138 de voturi, pe locul 3 - Proiectul Mladin Workshop For Architecture cu 1.544 de voturi, pe locul 4 - Proiectul Sinestezia Conceptual Studio cu 609 voturi, pe locul 5 - Proiectul Dragoș Ștefan Dragnea cu 393 de voturi, iar pe locul 6  - Proiectul Heim Kuntscher Architekten cu 164 de voturi. În urma acestor rezultate, proiectul care a câștigat, respectiv Proiectul Muun Concept va fi implementat și va deveni astfel viitoarea Piațetă a Independenței" a declarat primarul Florin Birta.

Rezultatele votului le puteţi vizualiza aici: https://vot.oradea.ro/ 

Având în vedere că este un proiect care se realizează în zona centrală a municipiului Oradea, pentru a se implementa va mai fi nevoie de încă două avize importante, respectiv avizul Comisiei Municipale de Urbanism și avizul Comisiei de Cultură.

„La consultările care vor avea loc în cele două comisii, s-ar putea ca proiectul să sufere câteva îmbunătățiri pentru a fi implementat, dar ceea ce este important este că se va păstra conceptul. Așa cum am procedat în anii trecuți la bugetarea participativă și la consultarea orădenilor pentru acest proiect, la fel vom proceda și în continuare, respectiv vom cere opinia orădenilor și îi vom consulta în proiectele de importanță majoră pentru municipiul nostru", a încheiat primarul Florin Birta.

Galeria foto - Primarul Florin Birta a anunțat rezultatele consultării online pentru amenajarea Piațetei Independenței

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator