Trimite unui prieten

Primarul Florin Birta a semnat 11 contracte de finanțare, prin PNRR, în valoare de peste 46 de milioane de euro

Miercuri , 14 Decembrie 2022, 16:09

Exportă PDF - Primarul Florin Birta a semnat 11 contracte de finanțare, prin PNRR, în valoare de peste 46 de milioane de euro Tipărește pagina - Primarul Florin Birta a semnat 11 contracte de finanțare, prin PNRR, în valoare de peste 46 de milioane de euro Trimite unui prieten - Primarul Florin Birta a semnat 11 contracte de finanțare, prin PNRR, în valoare de peste 46 de milioane de euro
Primarul Florin Birta a semnat 11 contracte de finanțare, prin PNRR, în valoare de peste 46 de milioane de euro

Primarul Florin Birta a semnat astăzi, 14 decembrie, în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, Cseke Attila, nu mai puțin de 11 contracte de finanțare, în valoare totală de peste 46 de milioane de euro.

11 proiecte depuse de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) vor primi finanțare nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contractele fiind semnate azi la Ministerul Dezvoltării.

Zece dintre acestea fac parte din Componenta 5 - Valul renovării și prevăd reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice pentru următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", Școala Gimnazială „Octavian Goga", Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", clădirile Colegiului Național „Iosif Vulcan" din B-dul Decebal nr. 76 și str. Jean Calvin nr. 3, Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Școala Gimnazială „Oltea Doamna", Grădinița nr. 52 și Creşa nr. 3 - „Tărâmul Fermecat".

Lucrările care se vor executa la clădiri vor consta în creșterea eficienței energetice, reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Au mai fost semnate contractele de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea termică a 15 blocuri din zona B-dului Dimitrie Cantemir: D21; D23; D31; U25; U27; U35; U37, C39, C41, PB3, PB5, D49, D51, U45 și U47. Soluțiile vizează în principal lucrări de creștere a eficienței energetice, adică lucrări de reabilitare termică a faţadelor, a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde, precum şi lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri.

De asemenea, a fost semnat și contractul prin care va fi finanțat proiectul „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul municipiului Oradea - etapa 1", care face parte din Componenta 10 a PNRR - Fondul Local.

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator