Trimite unui prieten

Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie

Joi , 27 Ianuarie 2022, 15:23

Exportă PDF - Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie Tipărește pagina - Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie Trimite unui prieten - Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie
Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie

Construit în urmă cu aproximativ 40 de ani, depoul de tramvaie de pe strada Atelierelor din Oradea va fi demolat, în locul lui urmând să fie construit un depou nou.

În ședința de azi, 27 ianuarie, consilierii locali au aprobat proiectul la faza D.A.L.I și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizare incintă depou de tramvaie". Deoarece actualul depou de tramvaie nu mai corespunde standardelor tehnice pentru funcționarea garniturilor moderne pe care OTL le are în dotare, municipalitatea va construi un depou nou.

„Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional Nord-Vest și are o valoare totală a investiției de 125,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de milioane de euro. În perioada următoare va demara procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, urmând ca până la semnarea contractului de finanțare să avem această procedură încheiată. Noul depou va corespunde standardelor actuale specifice activităţilor şi operaţiilor de revizii, întreţinere şi reparaţii tramvaie de performanţă. Se vor utiliza softuri și aplicații pentru gestionarea activității, fiind eliminate mult mai repede deficienţele identificate", a precizat primarul Florin Birta.

Potrivit proiectului, se va construi o nouă hală de tramvaie pe două nivele, parter și etaj, care va adăposti atât tramvaiele, cât și funcțiunile necesare pentru întreținerea acestora: mentenanță boghiuri, spălătorie. În incinta halei vor fi proiectate 10 linii de tramvai, suprafața construită fiind de peste 5.500 de metri pătrați.

Proiectul prevede și amenajarea unei copertine care are rolul de a proteja tramvaiele ce staționează pe amplasament. Aceasta va fi ridicată pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătați.

Totodată, se propune și construirea unui alt corp de clădire care va adăposti funcțiunea de birouri. Acesta va fi structurat pe 3 nivele: subsol + parter + 1 etaj, pe o suprafață de 519,87 mp.

De asemenea, se va ridica un corp de clădire care va avea funcțiunea de depozit prevăzut cu un singur spațiu interior și carport alipit de acesta. Acest carport va asigura protecția vehiculelor destinate bunei funcționări a depoului de tramvaie staționate pe parcelă. Suprafața construită propusă este de 597,26 mp.

Durata investiției este de 36 de luni, din care:

- 6 luni realizare proiect tehnic;

- 6 luni  organizare licitaţie lucrări;

- 24 luni execuție lucrări.

Proiectul va fi implementat de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

 

 

Galeria foto - Proiect de peste 25 de milioane de euro, pentru construirea unui nou depou de tramvaie

Serviciul 112
Digital Oradea
Refugiati
Plantati in amintire
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator