Trimite unui prieten

Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT

Marti , 29 Noiembrie 2022, 8:42

Exportă PDF - Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT Tipărește pagina - Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT Trimite unui prieten - Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT
Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 46 de proiecte. Dintre acestea, 23 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 23 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute de specialiști se numără construirea unui apart-hotel pe strada Clujului și reabilitarea bisericii „Sfântul Duh Mângâietorul".

Sc Valfurniture SRL a solicitat aviz arhitect șef pentru aprobarea fațadelor la construcția unui apart-hotel cu spații comerciale la parter, pe strada Clujului. Lucrarea, aflată șa faza de Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost aprobată în Consiliul Local cu HCL 985/2020, iar în ședința de săptămâna trecută a revenit la comisie pentru aviz fațadă. Regimul de înălțime este P+4Et+1R. Clădirea va avea destinația de apart-hotel cu 22 de apartamente și un spațiu comercial. Se propune amenajarea a 15 locuri de parcare în incintă și spații verzi pe minimum 25% din suprafața totală a parcelei.  

"Comisia a solicitat, la faza de PUD, revenirea pentru avizarea volumetriei, astfel că volumetria a fost avizată favorabil și se va integra în contextul urbanistic specific zonei Calea Clujului", a punctat viceprimarul Marcel Dragoș.

Reabilitarea bisericii „Sfântul Duh Mângâietorul"

Odată cu amenajarea zonei pietonale din Piața Alexandru Cazaban, se propune reabilitarea bisericii ortodoxe „Sfântul Duh Mângâietorul".

Atât finanțatorul cât și proiectantul propun intervenția asupra fațadei bisericii, ea fiind elementul central al piațetei și prin gradul sporit de degradare al soclului, fațadei și acoperișului aduce prejudicii de imagine zonei reabilitate. Totodată, în starea actuală oferă puține elemente de siguranță în zona pietonală din jur.

Se prevede refacerea fațadelor, soclului, trotuarului, treptelor și a învelitorii.

"Zona care se află în amenajare are ca element central de organizare a spațiului această biserică. Este o clădire impozantă care trebuie să fie evidențiată odată cu amenajarea și reabilitarea Piațetei Cazaban. Prin aceste lucrări se va realiza integrarea bisericii în contextul urban", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului. 

 

 

Galeria foto - Proiecte analizate și avizate de specialiștii din CMUAT

Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator