Trimite unui prieten

S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate

Miercuri , 19 Ianuarie 2022, 15:15

Exportă PDF - S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate Tipărește pagina - S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate Trimite unui prieten - S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate
S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate

Astăzi a fost finalizat procesul de forare  a celor 86 de piloți aferenți pasajului rutier din Piața Cetate. În ciuda vremii dificile, constructorul lucrează la zidul de sprijin pentru susținerea trotuarului din dreptul blocului Cicero. Betonul este încălzit pentru a fi respectate normativele din domeniul construcțiilor.

Stadiul lucrărilor la pasajul rutier prevăzut în obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa II" este de 25%.

Odată cu finalizarea procesului de forare a piloților, constructorul continuă lucrările la incinta de palplanșe aferentă rampei dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir, pasajul rutier fiind prevăzut cu două rampe. Totodată, continuă lucrările la rețelele de utilități, cea mai importantă lucrare care mai trebuie efectuată pentru rețele fiind canalizarea pluvială din fața Pieței Cetate. Circulația este deviată pe linia de tramvai pentru a se putea executa lucrările la pasajul rutier.

Prin acest obiectiv de investiții urmează să fie realizat un pasaj rutier subteran în zona intersecției dintre Bd. D. Cantemir și strada Sucevei. Aici vor fi realizate două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir - Centrul Civic. La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, modernizarea zonei pietonale și a trotuarelor din aria proiectului, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști.

Acest pasaj rutier este situat pe una dintre cele mai importante axe de circulație din Municipiul Oradea, axa pe direcția Nufărul - Cantemir - Centrul Civic - Bd. Magheru - str. Republicii - Gară - str. Ștefan cel Mare. Astfel, se urmărește obiectivul de fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, un obiectiv important al proiectului este sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A - lider de asociere, S.C.Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A și SC Leko Construct S.R.L. Valoarea lucrărilor este de 27.004.232,55 lei fără TVA. Acest proiect este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Durata de execuție este 15 luni, estimându-se finalizarea în luna octombrie 2022.

Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu - Piața Cetate, Oradea", cod SMIS 126217, proiect finanțat prin Programul Operational Regional 2014 - 2020. Finanţarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

 

 

Galeria foto - S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator