Trimite unui prieten

S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Joi , 17 August 2023, 10:54

Exportă PDF - S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor Tipărește pagina - S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor Trimite unui prieten - S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor
S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Construirea parcării supraetajate din apropierea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor intră în linie dreaptă. În data de 10 august, a fost semnat contractul aferent acestui obiectiv de investiții cu asocierea formată din DRUM ASFALT SRL - lider de asociere și GRUP CONSTRUCTII EST - asociat.

Conform proiectului, clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu str. Salvării.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creșterii numărului de autoturisme și a cererii de locuri de parcare, precum și a creșterii traficului și a perioadelor de congestionare în zonă.

„Așa cum se știe, procesul de extindere și modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, respectiv dezvoltarea zonei de locuire au generat o aglomerație în traficul auto din zona străzilor Louis Pasteur și Gheorghe Doja. Cei care vin la spital, la aparținători sau să rezolve alte treburi, cu greu își găsesc un loc de parcare. Vorbim despre o lucrare complexă din punct de vedere tehnic, care a necesitat întocmirea mai multor studii și expertize pentru ca obiectivul să se facă în siguranță", a precizat primarul Florin Birta.

Vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Valoarea contractului este de 45.854.744,67 lei fără TVA.

 

 

Galeria foto - S-a semnat contractul pentru construirea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator