Trimite unui prieten

S-a semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal

Marti , 14 Februarie 2023, 17:34

Exportă PDF - S-a semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal Tipărește pagina - S-a semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal Trimite unui prieten - S-a semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal
S-a semnat parteneriatul dintre Primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal

Primarul Oradiei, Florin Birta, și directorul CNAIR, Cristian Pistol, au semnat astăzi, 14 februarie în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, acordul de parteneriat dintre Primăria Oradea și Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) pentru obiectivul „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea".

Obiectul acestui parteneriat este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului, care este depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4 - Transport sustenabil, precum și pe perioada de durabilitate și de valabilitate a contractului de finanțare.

În timp ce administrația publică locală are ca sarcini achiziția contractului de lucrări, dirigenția de șantier, monitorizarea și implementarea proiectului și a execuției lucrărilor, precum și realizarea cererii de rambursare, CNAIR va asigura finanțarea proiectului.

Valoarea totală se ridică la 68.087.444,05 de lei, din care finanțarea europeană este de 47.234.449,99 lei, iar restul, contribuția municipiului Oradea.

„Acest parteneriat este un pas esențial pentru derularea investiției în valoare de aproape 70 de milioane de lei, care va asigura o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal care prevede un transport combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor‘', a transmis primarul Florin Birta.

Pentru execuţia lucrărilor au fost depuse trei oferte, care se află în faza de evaluare:

1. PORR CONSTRUCT - ofertant unic, având ca subcontractanți pe S.C. RITMOTEH S.R.L. și ENERGOTRANSCONSULT S.R.L;
2. Asocierea formată din PROCONS GROUP - lider de asociere, Freyrom - asociat 1, Constructii Erbasu - asociat 2, având ca subcontractanți PE LEKO CONSTRUCT, RITMOTEH S.R.L, DRUMURI ORASENEȘTI S.A.;
3. Asocierea formată din SSAB-AG - lider de asociere, HYDROSTROY AD - asociat 1, având ca subcontractanți pe ELECTROAXA S.R.L, GAZINSTAL ENERGY, ACA ZOORK PROJECT.

Proiectul prevede trei mari obiective:
- pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri;
- drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea - Autostrada A3 Biharia-Borș;
- drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal.

Durata de execuție a pasajului și a drumurilor colectoare este de 16 luni.

 

 

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator