Trimite unui prieten

Șase clădiri publice din Oradea vor primi curent de la sisteme fotovoltaice

Marti , 29 Noiembrie 2022, 14:44

Exportă PDF - Șase clădiri publice din Oradea vor primi curent de la sisteme fotovoltaice Tipărește pagina - Șase clădiri publice din Oradea vor primi curent de la sisteme fotovoltaice Trimite unui prieten - Șase clădiri publice din Oradea vor primi curent de la sisteme fotovoltaice
Șase clădiri publice din Oradea vor primi curent de la sisteme fotovoltaice

Consilierii locali au votat în cadrul ședinței extraordinare de azi studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Sisteme fotovoltaice pentru clădiri publice - Municipiul Oradea", proiect care va fi depus spre  finanțare  prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Cele șase clădiri publice care fac obiectul proiectului sunt: Piața Rogerius -Centru de afaceri cu produse agroalimentare, Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Sportiv Bihorul, Cantina de Ajutor Social și Sala Polivalentă.

„Puterea maximă a celor șase centrale fotovoltaice va fi de aproape un 1 MW, ca să respectăm toate condițiile ghidului de finanțare, urmând ca în etapa următoare, dacă se vor deschide și alte apeluri, să depunem și alte clădiri pentru finanțare", a precizat primarul Florin Birta, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Implementarea proiectului va aduce beneficii reale, precum reducerea consumului de energie electrică din surse convenționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum și scăderea cheltuielilor de operare prin scăderea costurilor cu energia electrică la nivelul instituțiilor publice din Municipiul Oradea.

Obiectivul general al investiției este valorificarea resurselor energetice regenerabile pentru producerea energiei „verzi", pentru autoconsum și reducerea globală a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul Municipiului Oradea.

Valoarea totală estimată de implementare a proiectului este de 6.581.259,42 lei (TVA inclus), iar valoarea de finanțare nerambursabilă solicitată de 4.666.255,27 lei (fără TVA).

Sursele de finanțare pentru cheltuielile eligibile sunt fondul de coeziune - 85%, bugetul de stat - 15% și bugetul local - cheltuielile neeligibile.

 

 

Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator