Trimite unui prieten

Se amenajează treceri de pietoni iluminate cu LED, în cadrul programului de bugetare participativă

Miercuri , 21 Iulie 2021, 13:48

Exportă PDF - Se amenajează treceri de pietoni iluminate cu LED, în cadrul programului de bugetare participativă Tipărește pagina - Se amenajează treceri de pietoni iluminate cu LED, în cadrul programului de bugetare participativă Trimite unui prieten - Se amenajează treceri de pietoni iluminate cu LED, în cadrul programului de bugetare participativă
Se amenajează treceri de pietoni iluminate cu LED, în cadrul programului de bugetare participativă

Municipiul Oradea va avea treceri de pietoni iluminate inteligent, pentru siguranța în trafic. 26 de astfel de amplasamente au fost predate constructorului astăzi, 21 iulie, în vederea iluminării cu LED, urmând să fie dat ordinul de începere al lucrărilor.

Proiectul face parte din portofoliul de proiecte derulate prin programul de bugetare participativă, fiind propus de cetățeni și are ca obiectiv reducerea semnificativă a riscului de producere a accidentelor grave.

Trecerile vor fi iluminate începând cu lăsarea serii și pornirea iluminatului public stradal. În momentul în care pietonul se va pregăti să traverseze, se va declanșa senzorul de mișcare, iar lumina se va intensifica pe toată lățimea trecerii de pietoni.

Pentru realizarea iluminării cu LED se vor monta stâlpi metalici tubulari de tip SMT racordați la rețeaua electrică, care devin astfel suport pentru corpurile de iluminat, care vor fi montate la cca 8 m înălțime, dar și pentru senzorul de mișcare, care va fi montat la cca 4 m.

Trecerile de pietoni care urmează să fie iluminate cu LED se află pe următoarele străzi: str. Cazaban, str. Oneștilor, str. T. Vladimirescu, B-dul Decebal, B-dul Dacia, str. Transilvania, Parcul Petofi, B-dul Ștefan Cel Mare, str. Matei Corvin, Calea Clujului, Parcul 1 Decembrie, str. Meșteșugarilor, str. Lăpușului, str. Sextil Pușcariu, Calea Aradului, str. Seleușului și str. Războieni.

Totodată, pe stâlpi se vor monta casete luminoase pentru presemnalizarea trecerilor.

Lucrările sunt realizate de S.C. Ritmoteh S.R.L. Oradea, valoarea investiției fiind de 424.000 lei (fără TVA). Termenul de execuție a lucrării este de 5 luni.

În Oradea, sunt mai mult de 200 de treceri de pietoni nesemaforizate, intenţia municipalității fiind ca anual să ilumineze noi treceri. 

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator