Trimite unui prieten

Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete

Joi , 27 Ianuarie 2022, 16:04

Exportă PDF - Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete Tipărește pagina - Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete Trimite unui prieten - Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete
Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete

Strada Meșteșugarilor va intra într-un amplu proces de modernizare, în cadrul ședinței de azi a Consiliului Local fiind aprobaţi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici.

Aceasta va fi modernizată între sensul giratoriu de la strada Lăpușului și intersecția cu strada Oneștilor, tronson care prezintă degradări accentuate sub formă de gropi, crăpături, fisuri etc. pe partea carosabilă.

„Strada Meșteșugarilor se va transforma într-o stradă cu patru benzi de circulație, se vor amenaja trotuare atât pe partea dreaptă cât și pe partea stângă și o pistă de biciclete pe toată lungimea ei. În cel mai scurt timp, proiectul va fi dat spre licitație pentru a se putea da drumul la proiectare și execuție", a precizat primarul Florin Birta.

Tronsonul face legătura între Calea Aradului, strada Ovid Densușianu și drumul de centură a municipiului Oradea. Pe porțiunea cuprinsă între străzile Oneștilor și Lăpușului, strada are două benzi de circulație, câte una pe sens.

Se propune lărgirea pe acest tronson, de la două la patru benzi, pentru fluidizarea traficului, relaxarea traficului pe podul Carol I, precum și pentru a se corela cu obiectivul de investiții „Creșterea mobilității și sporirea siguranței rutiere prin amenajarea denivelată a intersecției în zona străzii Meșteșugarilor cu strada Ovidiu Densușianu și magistrala CF Timișoara-Arad-Oradea".

În cadrul programului de modernizare se va realiza amenajarea carosabilului, a trotuarelor, pistei de biciclete și acceselor cu îmbrăcăminte asfaltică, amenajarea spaţiilor verzi și colectarea apelor pluviale. Se vor reloca stâlpi de iluminat și rețelele electrice aferente, posturi de transformare și blocuri de măsurare BMPIP aferente. Totodată, se va extinde iluminatul public între strada Hațegului și Piteștilor, respectiv între strada Jimboliei și Oneștilor, se va realiza iluminatul public în intersecțiile nou amenajate cu strada Barcăului și Oneștilor

Valoarea investiției este de peste 12.477.088,24 lei cu TVA, iar durata de execuție este de 8 luni. 

 

 

Galeria foto - Strada Meșteșugarilor va fi lărgită la patru benzi şi va avea o pistă de biciclete

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator