Trimite unui prieten

Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare eveniment de acest gen din România, sosește din nou la Oradea

Luni , 8 Mai 2017, 13:00

Exportă PDF - Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare eveniment de acest gen din România, sosește din nou la Oradea Tipărește pagina - Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare eveniment de acest gen din România, sosește din nou la Oradea Trimite unui prieten - Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare eveniment de acest gen din România, sosește din nou la Oradea
Târgul de carte Gaudeamus, cel mai mare eveniment de acest gen din România, sosește din nou la Oradea

La Primăria Oradea a avut loc azi, 8 mai 2017, o conferință de presă cu privire la cea de-a patra ediție a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea, ediție care va începe miercuri, 10 mai și va fi deschisă până duminică, 14 mai, în Piața Unirii. La conferinţa de presă a participat managerul Radio Cluj - Bogdan Roşca, președintele de onoare al târgului, Traian Ștef și Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei de Promovare a Turismului, cei care au prezentat detalii legate de acest eveniment.

Târgul de carte Gaudeamus are o anvergură națională, el având loc în mai multe orașe din România. La Oradea, ca element de noutate, evenimentul se va organiza în Piața Unirii, pe o suprafață de 400 de metri pătrați, deschiderea oficială va avea loc miercuri, de la ora 12, târgul fiind deschis vizitatorilor de miercuri- până sâmbătă între orele 10 și 20, iar duminica între orele 10 și 15.

Mihai Jurca a explicat că acest târg de carte este un eveniment special pentru Oradea, iar faptul că revine din nou în municipiu, numărul vizitatorilor crescând de la an, dovedește atât succesul târgului, cât și interesul orădenilor față de carte și de evenimente culturale în municipiu.

Bogdan Roșca a menționat că târgul de carte Caravana Gaudeamus din Oradea, evenimentul cu numărul 99 în seria pe care Radio România a inagurat-o în urmă cu peste 20 de ani, este organizată de Primăria Oradea și Radio România, și va avea în acest an față de edițiile din anii anteriori un număr mai mare de expozanți, respectiv 60, reuniți în 40 de standuri. În cadrul târgului orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză.  Având în vedere că parteneriatul pe termen lung cu Primăria Oradea, organizatorii Caravanei Gaudeamus încearcă la rândul lor să atragă cât mai mulți autori și scriitori noi, astfel că vor fi mai multe evenimente în cadrul târgului față de anul trecut, a explicat Bogdan Roșca.

Totodată, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum ,,Invitați de nota 10: Olimpicii României" (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul "Cărțile se întorc acasă" în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze, ele urmând să ajungă în acest an la biblioteca publică din Răbăgani, precum și premiile Gaudeamus Oradea 2017.

"Sunt convins că ne vom vedea și anul viitor", a declarat Bogdan Roșca, "Spun asta bazat pe interesul administrației locale precum și pe numărul de vizitatori al edițiilor anterioare. Încercăm să creăm în cadrul Caravanei o atmosferă plăcută, nu doar de comerț, am organizat evenimente de domenii de interes diferite, pe placul tuturor vizitatorilor", a adăugat Roșca.

La rândul lui, președintele de onoare al târgului de carte, dl Traian Ștef, a spus: "Mă simt onorat pentru această funcție onorifică. Constat cu bucurie că există la nivel național o învigorare a actului cultural, și mă bucură foarte mult că această caravană a ajuns la ceea de-a patra ediție în Oradea. Faptul că târgul se va desfășura în Piața Unirii reprezintă un respect din partea Primăriei Oradea pentru acest eveniment, pentru cultură și pentru orădeni. Mi-ar plăcea ca Oradea să fie un punct de referință al târgurilor Gaudeamus. Îi îndemn pe orădenii să vină la acest eveniment, la o întâlnire cu cartea, iar apoi să meargă și în librării", a conchis Traian Ștef.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator