Trimite unui prieten

Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea

Marti , 1 Martie 2022, 15:12

Exportă PDF - Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea Tipărește pagina - Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea Trimite unui prieten - Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea
Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea

Suprafața verde a orașului Oradea s-a îmbogățit cu un nou parc. Este vorba despre coridorul de pe strada Ion Bogdan care se întinde pe o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați.

Demarate în aprilie 2020, lucrările la coridorul verde de pe strada Ion Bogdan au fost finalizate, investiția de aproape 4.000.000 de lei fiind realizată prin fonduri europene. 

„Prin realizarea acestui coridor, extindem suprafața verde la nivel de oraș. Orădenii au acum la dispoziție un nou parc în care se pot relaxa, pot desfășura activități sportive, iar pentru copii s-au amenajat locuri speciale de joacă. Totodată, au fost plantați 185 de arbori de dimensiuni medii şi mari", a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

În cursul anului 2019, municipiul Oradea a preluat din administrarea Autorităţii Naţionale Fitosanitare în domeniul public al oraşului, prin Hotărâre de Guvern, unul dintre terenurile ce fac obiectul investiției, în suprafață de 6.000 mp.

Au fost dezafectate construcțiile existente pe amplasament, constând în magazie de pesticide, şopron metalic, garaj și chioșc metalic.

Totodată, au fost amenajate alei pietonale asfaltate în suprafață de 1.642  mp,  zone cu zgură în suprafață de 1.058 mp, suprafețe cu deck, respectiv lespezi din piatră care asigură atât tranzitarea zonei verzi cât și zone de loisir  pentru odihna utilizatorilor.

Aleile și platformele din dale lespezi de piatră în suprafață de 641 mp sunt situate în zona pavilionului la nivelul pajiștii, făcând trecerea treptat către circulația pietonală, respectiv pista de biciclete ( 652 mp) care o traversează.

În partea  centrală a parcului, între pajiștea din nordul amplasamentului și locul de joacă pentru copii, s-a prevăzut o pergolă din lemn.  Locul de joacă  (616 mp)  a fost finisat cu tartan și dotat cu echipamente de joacă, diferențiate pe categorii de vârstă și echipamente pentru fitness.

Pe zona verde gazonată, în suprafață de 9.786 mp, au fost  plantați 185 de arbori ornamentali din speciile: Betula pendula, Tilia tomentosa, Acer palmatum shania, Acer ginnala, Acer campestre, ce completează fondul vegetal  menținut pe amplasament (pini, dud, plopi).

Lucrările de amenajare a coridorului verde din strada Ion Bogdan au fost executate de firma  SC Saminstal SRL, iar cele de întreținere sunt asigurate de către prestatorul SC Proderatizare Servicii SRL.

 

 

Galeria foto - Un nou parc, de aproape 15.000 de mp, în Oradea

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator