Trimite unui prieten

Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie

Luni , 9 Mai 2022, 13:38

Exportă PDF - Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie Tipărește pagina - Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie Trimite unui prieten - Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie
Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie

Viceprimarii Arina Moș și Marcel Dragoș au depus azi, 9 mai, o coroană de flori la Statuia Ostașului Român cu ocazia Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene.

Ceremonia militară prilejuită de tripla sărbătoare a fost organizată de Prefectura Județului Bihor împreună cu Garnizoana Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea şi s-a desfășurat în Parcul 1 Decembrie, la Statuia Ostașului Român.

După prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă, a urmat intonarea Imnului național al României și slujba religioasă.

Alocuțiunile privind însemnătatea evenimentului au fost rostite de subprefectul Județului Bihor, Emilian Pavel și de istoricul Gabriel Moisa.

„Importanța acestor realizări istorice pentru cetățenii României este cu atât mai evidentă astăzi, când suveranitatea statului vecin este pusă la grea încercare. Independența statală obținută prin mari sacrificii precum și apartenența la Uniunea Europeană, oferă românilor siguranță și bunăstare în contextual geopolitic actual. Alături de partenerii noștri europeni, susținem dreptul fiecărei națiuni la autodeterminare, democrație și libertate. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!", a spus subprefectul Emilian Pavel.

În finalul ceremoniei, a urmat festivitatea depunerii de coroane, jerbe și buchete de flori la Statuia „Ostașului Român" și defilarea detașamentului de onoare.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

 

Galeria foto - Ziua de 9 mai a fost sărbătorită în Parcul 1 Decembrie

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator