Trimite unui prieten

Începe recensământul canin și microciparea gratuită

Miercuri , 10 Iulie 2013, 14:16

Exportă PDF - Începe recensământul canin și microciparea gratuită Tipărește pagina - Începe recensământul canin și microciparea gratuită Trimite unui prieten - Începe recensământul canin și microciparea gratuită
Începe recensământul canin și microciparea gratuită

Primăria Oradea anunță că va începe de săptămâna viitoare, respectiv din 15 iulie, recensământul populației canine și microciparea câinilor.

Pentru început, delegații Direcției Tehnice, ai Poliției Locale vor ieși pe teren împreună cu medicii veterinari în două echipe.

O echipă va începe recensământul și microciparea câinilor în Cartierului Ioșia - case (str. Coriolan Hora, Densusianu, Henrik Ibsen, Lăpușului etc) și va veni înspre centru.

Cealaltă echipă va începe acțiunea din Cartierul Podgoria (str. Făcliei, Făgetului, Piatra Craiului, Adevărului etc), iar apoi se va îndrepta spre centru.

Acțiunile se vor desfășura după-masa, astfel încât cetățenii să poată fi găsiți acasă.

Recensământul va consta în colectarea datelor privind rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta și situația câinelui (microcipat, sterilizat).

Pe baza datelor colectate, Primăria va realiza o bază de date cu situația câinilor din municipiu, bază pe care apoi o va gestiona.

Microciparea se va face subcutanat, fiind introdus un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse (cât un bob de orez), cu un cod unic, pe baza căruia orice câine va putea fi identificat. Această operațiune nu presupune suferință sau stres pentru animal, ea se realizează foarte rapid (sub 1 minut). Microciparea este gratuita, ea nu presupune nici un cost din partea proprietarului de câine.

Primăria Oradea face un apel către toți deținătorii de câini în vederea cooperării cu echipele din teren.

Cetățenii care nu vor fi găsiți la domiciliu vor găsi o înștiințare, în care se va menționa obligația de a se prezenta la unul din cele două corturi amenajate de primărie : unul în cartierul Podgoria - zona centrală și unul în Parcul Ghioceilor.