Trimite unui prieten

Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României

Joi , 8 Martie 2012, 11:32

Exportă PDF - Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României Tipărește pagina - Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României Trimite unui prieten - Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României
Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României

Municipiul Oradea a fost declarat câştigător al titlului "Capitala Verde a României", în cadrul Galei de premiere care a avut loc miercuri, 7 martie, în Salonul brâncovenesc al Palatului Parlamentului din Capitală. Premiul a fost înmânat reprezentantului Municipiului Oradea, viceprimarul Biro Rozalia, de către Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Oradea a participat la competiţia „Capitala Verde a României" în cadrul categoriei oraşelor cu peste 200.000 de locuitori, fiind declarat "Cel mai verde oraş" şi la această categorie. De asemenea, Oradea a primit şi Premiul Blogosferei pentru Capitala Verde a României, datorită celor 41 de bloguri pe care s-a scris despre Oradea Verde (al doilea clasat fiind Braşov, cu 20 de bloguri).

Cele 13 primării finaliste în competiţie au fost: Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Oradea, Brăila, Sector 2- Bucureşti, Suceava, Botoşani, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alexandria, Bistriţa şi Sinaia.

„Capitala Verde a României" este un proiect derulat de Umbrela Verde (program al URBB - Tuborg Romania), în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor. Scopul proiectului este să responsabilizeze publicul din România cu privire la respectarea mediului înconjurător, încurajând autorităţile şi cetăţenii să se implice în proiecte ecologice, care pot îmbunătăţi calitatea vieţii în marile oraşe ale României. Criteriile care au fost avute în vedere pentru desemnarea câştigătorului au fost strategia de mediu a oraşului, infrastructura de reciclare şi colectare selectivă, proiectele de mediu derulate în 2011, precum şi planurile şi obiectivele de viitor.

Oradea va deţine titlul de Capitală Verde a României pe parcursul unui an, municipiul urmând să fie promovat la nivel naţional de către organizatori, prin evenimente speciale - spectacole şi concerte.

 

 

Galeria foto - Oradea a câştigat titlul de Capitală Verde a României