Trimite unui prieten

Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic

Miercuri , 17 Noiembrie 2010, 14:43

Exportă PDF -  Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic Tipărește pagina -  Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic Trimite unui prieten -  Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic
 Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic

Comisia Municipală de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului a decis, în şedinţa de azi, 17 noiembrie, aprobarea celei de-a doua variante pentru amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic. 

Cele două variante de amenajare au fost realizate de Proiect Bihor şi cuprind amenajarea spaţiului verde şi a fântânii arteziene în sensul giratoriu Cele trei Crişuri din Centrul Civic.

Cea de-a doua variantă presupune realizarea unei fântâni arteziene de cca 460 mp, structurată pe 3 trepte. Fântâna este prevăzută cu jeturi de apă simetrice faţă de circulaţia centrală, care să permită pietonului să se poată odihni pe un inel pietonal pavat şi amenajat cu băncuţe de-a lungul fântânii.

În ceea ce priveşte sistemul de iluminat, acesta este prevăzut să fie amenajat la nivelul pavajului. Pe mijlocul fântânii se va realiza un podeţ la nivel pietonal.

Ideea amenajării spaţiului din interiorul giraţiei situată în Centrul Civic este de a reda pietonilor cât mai mult din zona verde. În proiectul pentru varianta de amenajare aprobată este prevăzută o zonă verde de cca 4200 mp, o fântână arteziană de cca 460 mp şi alei pietonale de cca 660 mp.

 

Galeria foto - Amenajarea peisagistică a giraţiei din Centrul Civic