Trimite unui prieten

Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri

Joi , 18 Noiembrie 2010, 11:55

Exportă PDF - Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri Tipărește pagina - Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri Trimite unui prieten - Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri
Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri

 

Municipalitatea a constatat că în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea se montează contoare pe faţadele clădirilor. În acest sens, a somat SC Electrica SA pentru a elimina aceste contoare de pe faţadele clădirilor situate în Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea şi pentru a reface finisajul afectat.  

Pentru amplasarea reţelelor/instalaţiilor/aparatelor pe faţadele clădirilor din municipiul Oradea există HCL nr. 792/2004, privind Regulamentul de amplasare a reţelelor/instalaţiilor/aparatelor pe faţadele clădirilor din municipiul Oradea, care reglementează modul de amplasare a acestora. Astfel, art. 6 prevede că "în zona centrală şi pe arterele principale se interzice amplasarea aparentă a reţelelor de orice fel pe faţadele imobilelor. Ele se vor realiza exclusiv prin trasee subterane şi/sau slituri îngropate/mascate pe faţadele imobilelor, fără a aduce prejudicii imaginii arhitecturale a construcţiilor."

Instituţia Arhitectului Şef va propune Consiliului Local, în următoarea şedinţă, unele modificări şi precizări suplimentare la actualul regulament. Acestea se vor referi la precizarea explicită a celor care sunt obligaţi să facă demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor, termenele de obţinere şi la sancţiunile ce urmează a fi aplicate.

 

Galeria foto - Se interzice amplasarea reţelelor pe clădiri