Trimite unui prieten

Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat

Vineri , 29 Aprilie 2011, 15:31

Exportă PDF - Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat Tipărește pagina - Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat Trimite unui prieten - Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat
Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat

În prezenţa ministrului Sănătăţii Cseke Attila, azi, 29 aprilie 2011, a fost inaugurat Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu", cu ocazia finalizării reparaţiei integrale a corpului principal al spitalului.

La inaugurare, viceprimarul Gheorghe Carp a prezentat procesul de 6 ani al restaurării spitalului, proces început încă în anul 2005. În ataşament găsiţi detaliile prezentate de viceprimarul Carp cu privire la reabilitarea Spitalului Clinic Municipal.

Prezent la inaugurarea spitalului, primarul Ilie Bolojan a menţionat: "Este a bucurie şi o onoare că putem finaliza o etapă atât de importantă din viaţa acestui spital. Vreau să mulţumesc medicilor din această instituţie că au adus un renume în domeniul pediatriei din România şi vreau să mulţumesc, de asemenea, consilierilor locali din cadrul Consiliului Local Oradea, deoarece în permanenţă au susţinut proiectul de renovare a spitalului. Doresc să mulţumesc Ministerului Sănătăţii, în mod special d-lui ministru Cseke Attila, deoarece cu sprijinul său am reuşit să reabilităm spitalul cu cel puţin 5 ani mai devreme".

Primarul municipiului a menţionat că următoarea etapă în dezvoltarea sistemului sanitar orădean presupune asigurarea unei linii de finanţări pentru a asigura dezvoltarea profesională a medicilor din spitalele orădene precum şi să se asigure o relaţie mai bună între medici şi pacienţi.

Conform afirmaţiilor ministrului Cseke Attila, administraţia orădeană şi a judeţului Bihor sunt un exemplu pentru celelalte judeţe în privinţa organizării sistemului sanitar. "Azi asistăm la o reînfiinţare a spitalului Clinic Municipal, iar judeţul Bihor este unul dintre acele judeţe unde factorii locali, indiferent de culoarea politică,  au înţeles că în domeniul sănătăţii este nevoie de a merge împreună pentru dezvoltarea sistemului sanitar", a spus ministrul.

În urma vizitei la spitalul Clinic Municipal, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii municipiului au vizitat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Ministrul Cseke Attila a inaugurat secţiile clinice Neurochirurgie şi compartiment Oftalmologie, respectiv Chirurgie Buco-Maxilo Facială şi compartiment ORL, din staţionarul I al spitalului. După festivitatea de tăiere a panglicii, ministrul Sănătăţii a vizitat saloanele renovate şi recompartimentate de la etajul 6 al spitalului, însoţit de managerul Carmen Pantiş, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, precum şi de prefectul Gavrilă Ghilea.

 

Galeria foto - Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat

Fișiere - Spitalul Clinic Municipal, integral reabilitat

Twitter
Aplicatia Bihor curat
Oradea City App
Travel
Regio
Termo Alert
Scoala Dacia
Proiect Traian Vuia
Ziua sustenabilitatii
Situatie Covid
Plantati in amintire