Trimite unui prieten

ORADEA CITY APP

Exportă PDF - ORADEA CITY APP Tipărește pagina - ORADEA CITY APP Trimite unui prieten - ORADEA CITY APP

DESCARCĂ APLICAȚIA

 

Cine?

Primăria Municipiului Oradea cu sprijinul membrilor Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, lansează aplicaţia oficială de turism a Municipiului Oradea şi staţiunii Băile Felix.

Ce, Când?

Oradea City App, mai simplu Oradea City, aşa cum este afişată aplicaţia în magazinele de aplicaţii ale telefoanelor deştepte care rulează IOS sau Android, este cea mai complexă aplicaţie de acest fel din  România.  Pe lângă informaţiile pe care le oferă, aceasta pune la degetul şi urechea utilizatorului informaţii diverse; de la obiective turistice cu ghid audio (în curând) până la spitalele, farmaciile sau ATM-urile din oraş.

Pe lângă oferta vastă de informaţii, sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare" dintre utilizator şi evenimentele din oraş este foarte practică, deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei. La fel ca şi celelalte informaţii, secţiunea de evenimente este „punct de interes", adică un punct geo-localizat pe o hartă, fapt ce-i oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi programa ruta până la locul de desfăşurare a evenimentului sau de a-l pune în calendarul telefonului, pentru a nu uita de el.  Începând cu 03.02.2015, aplicaţia este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Unde?

Aplicaţia prezintă informaţii din Oradea şi Băile Felix, sub forma de puncte de interes. Informaţia legată de Băile Felix se află cu preponderenţă în secţiunea Termalism, cât şi la secţiunea Hoteluri sau Spa-uri.

Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.  

Cum?

Am dorit să facem prezentarea informaţiilor într-un mod cât mai simplu şi intuitiv. Design-ul este unul minimalist, cu puţine culori, simplu, oferind o foarte bună citire a informaţiilor.

Folosirea aplicaţiei nu este condiţionată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicaţiei, aceasta din urmă descarcă tot conţinutul în limba prestabilită; o dată descărcată informaţia, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicaţia oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate - secţiunea WIFI.

Plata biletului de transport public sau a parcării din Oradea se poate face prin intermediul aplicaţiei. De asemenea sunt oferite informaţii legate de traseele diferitelor linii de autobuz sau tramvai sau sistemul de parcări publice din municipiu.

De ce?

Obiective:

 • Creşterea nivelului de informare a cetăţenilor şi turiştilor.
 • Conştientizarea şi creşterea notorietăţii destinaţiei turistice Oradea-Băile Felix.
 • Diversificarea modalităţilor de promovare.
 • Reducerea costurilor pentru marketing şi promovare.
 • Adaptarea şi actualizarea strategiei de promovare cu noile tendinţe.

 

cu Scopul de a:

 • crea o platformă electronică gratuită şi intuitivă pentru accesarea celor mai importante informaţii despre cele două destinaţii.
 • promova cele mai importante obiective turistice.
 • concentra informaţiile la un „touch" distanţă.
 • integra parte din serviciile on-line ale Primăriei într-un singur loc (bilete OTL, tichete de parcare).
 • promova şi susţine agenţii economici care oferă servicii pentru turişti.
 • crea o modalitate de interacţionare directă cu turiştii.
 • oferi hărţi de navigaţie dedicate.

Ce urmează?

Popularizarea aplicaţiei

Urcarea ghidurilor audio

Crearea de noi trasee turistice

Îmbunătăţirea conţinutului

Traducerea în limba maghiară

 

Mulţumiri !

Membrilor Asociaţiei, Mobiversal - compania care a realizat aplicaţia, Ioanei Lucaciu - traducător pentru textele în limba engleză, dnei Conferenţiar Novicov Ramona Adela - Facultatea de Arhitectură şi Construcţii, Universitatea Oradea - revizuirea textelor, Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, Muzeului Ţării Crişurilor, Biroului de turism religios al Episcopiei Romano-Catolice şi tuturor celor care au contribuit cu imagini şi texte pentru realizarea acestei aplicaţii.  

 

Fișiere - ORADEA CITY APP

Nu există fișiere!

Twitter
Aplicatia Bihor curat
Oradea City App
Travel
Regio
Termo Alert
Scoala Dacia
Proiect Traian Vuia
Ziua sustenabilitatii
Situatie Covid
Plantati in amintire
Refugiati