Trimite unui prieten

Oradea City Report

Exportă PDF - Oradea City Report Tipărește pagina - Oradea City Report Trimite unui prieten - Oradea City Report

 

Banner aplicatie - Oradea City Report - nou.png

 

DESCARCĂ APLICAȚIA

 

 

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).

 

Problemele punctuale din cartierele orașului, cum ar fi gropi în asfalt, câini comunitari, resturi menajere sau moloz aruncate la întâmplare, gunoi în mijloacele de transport, disfuncţionalităţi în iluminatul public, coşuri de gunoi vandalizate, vehicule abandonate, blocaje din cauza zăpezii, avarii apă rece şi caldă, canalizare înfundată etc, pot fi transmise direct de pe dispozitivul mobil către dispeceratele operatorilor de servicii publice, pentru a acţiona cu promptitudine şi a limita eventualele pagube.

 

Sesizările transmise vor fi însoţite de fotografie, descriere şi localizare GPS, oferind autorităţilor identificarea exactă a locaţiei incidentelor.

 

Utilizatorii care folosesc aplicaţia pot vizualiza atât sesizările proprii cât şi pe cele transmise de alţi utilizatori, acestea devenind publice din momentul preluării de către autorităţi. Datele de identificare a utilizatorului, obligatorii pentru a transmite o sesizare (nume, prenume, număr de telefon) nu vor fi făcute publice.

 

În momentul instalării aplicaţiei, telefonul mobil trebuie să aibă conexiunea la internet activă, însă pentru a transmite o sesizare, aplicaţia poate funcţiona chiar şi în absenţa acestei conexiuni, sesizarea făcută urmând să fie transmisă efectiv la momentul conectării dispozitivului mobil la internet.

 

Acest nou serviciu pus la dispoziţia cetăţenilor are menirea de a ajuta Oradea să devină un loc mai bun pentru cetăţeni, un loc în care aceştia contribuie direct la administrarea patrimoniului public al  comunităţii. El va ajuta la identificarea în timp real a problemelor care se pot rezolva prin intervenţii rapide, pentru a nu pune în pericol spațiul public sau cetățenii orașului şi de a limita eventualele pagube materiale.

 

Aplicaţia reprezintă o linie de urgenţă pentru probleme publice, care va contribui la dezvoltarea spiritului civic al cetăţenilor şi la creşterea încrederii în operatorii de servicii publice locale.

 Barcode

Descarcă și instalează

Aplicaţia este destinată dispozitivelor mobile de tip smart-phone sau tabletă pe care rulează sistemul de operare Android, putând fi descărcată din Google Play Store căutând „Oradea City Report" sau oricare din aceste trei cuvinte.

După descărcare, în momentul instalării telefonul mobil trebuie să fie conectat la internet, iar aplicaţia poate fi folosită după acceptarea termenilor şi condiţiilor de utilizare.

Cod QR pentru descărcare aplicaţie.

 

Înregistrarea utilizatorului

Utilizarea aplicaţiei pentru a vizualiza sesizările publice transmise de alţi utilizatori nu impune înregistrarea datelor de identificare a utilizatorului.

Însă pentru a transmite o sesizare, utilizatorul trebuie să completeze datele din secţiunea „Profilul meu": nume, prenume şi număr de telefon. Datele de identificare nu sunt publice, putând fi văzute doar de autorităţile publice în cazul transmiterii unei sesizări.

 

Ce face aplicația?

Permite utilizatorilor să trimită sesizări direct de pe telefonul mobil sau tabletă, sub formă de text, poza şi locaţie GPS, legate de probleme şi incidente din cartierele oraşului către autoritățile competente (Primărie, Poliția Locală, Compania de Apă, Oradea Transport Local, RER Ecologic, Termoficare, Luxten).

 

Cât costă?

Aplicația este gratuită! Sesizarile se transmit prin internet, singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi e să vă conectaţi la o reţea wifi sau de trafic de date. 

 

Ce sesizări se pot face?

Aplicația a fost concepută pentru a comunica autorităților locale problemele obișnuite ale unei comunități sau avarii. Ex.: Groapă strada Primăriei, Mizerie în spațiul de joacă al copiilor, Tramvai/Autobuz vandalizat sau murdar, Conductă de apă spartă, Nu am apă rece, Corp de iluminat stradal ars, Parcare ilegală, Câini comunitari, Container de gunoi plin, Pubele de gunoi rupte etc. 

Sesizările care privesc investiţiile publice sau alocări de buget nu vor face obiectul acestui canal de comunicare. Ex.: Când se asfalteaza strada...., când se amenajează parc...., când se introduce linie de autobuz în... când se extind reţelele de utilităţi (apă, canalizare, iluminat public etc.). 

Astfel de sesizări trebuie transmise pe canalele standard de comunicare: adresă scrisă, e-mail, petiţie online pe site-ul Primăriei Oradea, caz în care petenţii vor comunica toate datele personale pentru transmiterea răspunsurilor.

 

Categorii de probleme

Aplicația propune mai multe categorii de probleme, clar definite și o categorie „Altele" pentru acele sesizări care nu pot fi încadrate în niciuna din secţiunile deja definite.

Fiecare categorie definită dispune de un buton de informare, localizat în partea dreaptă a denumirii categoriei, care prezintă tipul sesizărilor încadrate în acea categorie şi numărul de telefon direct al dispeceratului vizat de sesizare. 

Încadrarea corectă a sesizărilor transmise pe categorii este esenţială pentru a putea asigura transmiterea promptă, în timp util, a sesizării către dispeceratul operatorului competent să o soluţioneze.

 

Cum depun o sesizare?

1. Alegeţi categoria problemei reclamate.

2. Faceţi o poză care să prezinte cât mai clar problema sau încărcaţi poza făcută anterior (se pot transmite şi sesizări fără poze).

3. Descrieţi pe scurt problema (ex: cămin de vizitare surpat).

4. Completaţi strada şi numărul unde aţi sesizat problema sau apăsaţi butonul pătrat de culoare albastră de lângă chenarul adresei, pentru localizarea problemei pe hartă - adresa se va completa automat (apăsarea butonului albastru va oferi autorităţilor localizarea GPS exactă a problemei).

5. Dacă aţi completat deja datele de identificare din secţiunea „Profilul meu", ele se vor prelua automat în sesizare. În caz contrar, pentru a transmite sesizarea trebuie să completaţi datele de identificare (nume, prenume, număr de telefon).

6. Trimite sesizarea - butonul din dreapta sus  („bifă").

 

Ce se întâmplă cu sesizarea mea?

După trimitere, sesizarea dvs. este transmisă  departamentului care gestionează problema, fiind salvată în aplicaţie la secţiunea „Petiţiile mele".

După ce un operator verifică mesajul pentru a se asigura că nu se transmit mesaje sau imagini nepotrivite, sesizarea dvs. este transferată şi în sectiunea „Petiţii publice", devenind publică pentru toţi utilizatorii aplicaţiei, cu excepţia datelor de identificare ale celui care a transmis-o. Acestea din urmă pot fi vizualizate doar de autoritățile publice. 

Sesizările transmise sunt etichetate cu un status care reflectă stadiul rezolvării, astfel: 

Status „Înregistrată" - în acest moment sesizarea este trimisă departamentului competent.

Status „În lucru" - în acest moment sesizarea a fost preluată de departamentul competent şi v-a fost comunicat următorul pas în rezolvarea petiţiei  (ex: Echipa va verifica). Acţiunea comunicată se poate modifica (ex: Groapa va fi asfaltată în cursul acestei săptămâni), caz în care utilizatorul este notificat.

Status „Rezolvată" - în acest moment sesizarea dvs. a fost soluţionată sau are un răspuns final care va fi comunicat utilizatorului.

Status „Respinsă" - sesizarea are conţinut neadecvat sau nu se încadreaza în tipul de sesizări care fac obiectul acestui canal de comunicare. Mesajul de respingere va fi însoţit de o explicaţie.

 

 

Fișiere - Oradea City Report

Nu există fișiere!

Twitter
Aplicatia Bihor curat
Oradea City App
Travel
Regio
Termo Alert
Scoala Dacia
Proiect Traian Vuia
Ziua sustenabilitatii
Situatie Covid
Plantati in amintire
Refugiati